Verlies & Rouw

Verlies en Rouw_Hi5
Verlies en Rouw_Hi5
‘In rouw beweeg je tussen twee werelden: verlies en herstel.
Beiden zijn even belangrijk.’

Ellen Dreezens

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies. Dit kan het verlies na het overlijden van een dierbare zijn. Maar ook verlies van een vriendschap, een echtscheiding, gepest worden, een ziekte of wanneer je je land hebt moeten ontvluchten.
Dit zijn allemaal ervaringen die te maken hebben met verlies en ervoor zorgen dat je gaat rouwen.

Al deze situaties kunnen een enorme impact hebben op jou en jouw kind. Soms is een verlieservaring zo heftig, dat het lijkt alsof de wereld even helemaal stilstaat. Het is dan heel vreemd om te zien dat het voor anderen eigenlijk gewoon doorgaat. Waar de een heel verdrietig is en veel moet huilen, kan een ander boos zijn of zich helemaal afsluiten van alles.
Terwijl je zelf ook volop in de rouw zit, wil je er ook zijn voor je kind. Soms kan het helpen om wat hulp van buitenaf te hebben en te ervaren dat er een hulpvolwassene is die er voor jouw kind kan zijn en hem of haar kan ondersteunen en begeleiden in zijn proces.

Op mijn levenspad heb ik van dichtbij ingrijpende verliezen meegemaakt. De meest ingrijpende was het overlijden van mijn man toen onze kinderen 9 en 13 jaar oud waren. Dit was een groot verlies voor ons allemaal. Mede hierdoor heb ik ervaren dat iedereen anders omgaat met verlies en rouw. Maar ook hoe zwaar het kan zijn om er tegelijk met je eigen rouw ook voor je kinderen te zijn. Door deze ervaringen ben ik me meer gaan verdiepen in verlies en rouw en met name wat dit inhoudt voor kinderen en jongeren.
Ik heb hiervoor de opleiding tot Rouw en Verlies coach gevolgd. Door deze opleiding heb ik nog meer kennis opgedaan en heb ik mijn eigen ervaringen kunnen verbinden aan de theorie en methodieken.

Mijn kracht ligt in mijn openheid en lichtheid in een vaak toch heel zware periode voor het kind. Ik kijk en luister goed naar jouw kind, iedereen heeft namelijk zijn eigen verhaal. Samen met jouw kind ga ik zoeken op welke manier hij of zij verder kan leven met dit verlies.

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we de verlieservaring en bekijken we samen hoe ik voor jullie van betekenis kan zijn.