De Helpende Hand

De Helpende Hand Hi5 kindercoaching
De helpende hand Hi5 kindercoaching
De helpende hand Hi5 kindercoaching

Een Helpende Hand voor jou en jouw kind!
Elk kind weet dat het handig is een pleister te plakken op een schaafwond, maar welk kind weet hoe hij om kan gaan met een lastige situatie, waarin onprettige gevoelens de overhand hebben?

‘De Helpende Hand. Eerste Hulp in lastige situaties’ is de vertaling van de Noorse methode (‘Psykologisk førstehjelp’) voor kinderen en jongeren in de leeftijd van ongeveer 6 – 18 jaar. Het is een hulpmiddel om alledaagse en veel voorkomende lastige situaties te leren hanteren.
Met behulp van een Helpende Hand krijg je overzicht over wat er aan de hand is en wat je kunt doen. De Helpende Hand en zéker ook de Rode en Groene beer zijn met veel enthousiasme ontvangen.

Veel kinderen, jongeren én volwassenen hebben ontdekt dat VOELEN, DENKEN en DOEN met elkaar te maken hebben. Door te oefenen hebben ze ervaren dat ze zichzelf net zo goed ‘uit de put’ als ‘in de put’ kunnen denken en doen. De Helpende Hand draagt bij aan meer veerkracht voor jou en je kind.
De methode bestaat uit een boekje voor kinderen en een boekje voor jongeren. Samen met jouw kind bekijk ik het boekje en nemen we alle stappen door.
Het boekje start met een introductie over alledaagse moeilijke situaties, geeft uitleg over gevoelens en de verschillende gradaties daarin. Vervolgens worden de begrippen ‘Rode gedachten’ en ‘Groene gedachten’ geïntroduceerd.

Tenslotte wordt beschreven welke dingen je kunt doen om jezelf te helpen mét of zonder steun van mensen in je omgeving.

Samen met jouw kind ga ik verschillende situaties oefenen die voor jouw kind een uitdaging zijn en waarbij jouw kind de Helpende Hand in kan zetten.
We gaan dit eerst oefenen aan de hand van een getekende hand en als jouw kind het zelf in de vingers heeft, kan het zichzelf Eerste Hulp bieden als het lastig wordt, want… je hand heb je altijd bij je!

Wil je als ouder je kind graag helpen en samen in gesprek gaan, ordenen en samen tot een oplossing komen? Dan is er ook de mogelijkheid om samen met mij kennis te maken met deze methode, of samen met je kind een gezinsafspraak te maken.