Ik leer leren

Loopt jouw kind vast in zijn schooltaken? Lukt het hem of haar niet om op een goede manier zijn huiswerk en toetsen te plannen en maken, of wil je kind goed voorbereid starten op de middelbare school?
 Voor deze jongens en meiden is het belangrijk dat zij leren hoe te leren. De Ik leer leren-training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. 

De Ik Leer Leren-training is geschikt voor kinderen van groep 7 en 8 ter voorbereiding op de middelbare school, voor brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en voor jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

Hi5 kindercoaching

De Ik leer leren-training wordt gegeven in groepjes van 2 tot 5 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.


Natuurlijk is het ook mogelijk om de training individueel te volgen. Deze lessen duren een uur en dan werk ik nog meer aan de leerbehoefte van jouw kind.

Hi5 kindercoaching

IN DE TRAINING KOMEN DE DE VOLGENDE ONDERWERPEN AAN BOD:

LEERSTIJL
wat is je talent en hoe zet je dit effectief in?

LEERSTRATEGIE
hoe pak je leerwerk, maakwerk en rekenwerk slim aan?

FAALANGST
hoe ga je om met spanning en stress?

CONCENTRATIE
hoe blijf je bij de les en hoe houd je het vol?

MOTIVATIE
wat doe je met ‘geen zin’ en saaie lessen?

PLANNEN
hoe organiseer je je huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd?

EVALUEREN
hoe pak je je zaken aan en hoe kan het beter?